Sunday 18 February 2007

Del 1 av 2 avklarad!

Kom just hem från SKUK's (Svenska Kyrkans Unga Katarina) årsmöte (del 1). Det va lyckat vi avklarade alla de punkter vi tänkt och fick igenom vår proposition om att byta styrandeform. Så nu styrs vi av medlemmarna genom medlems möten istället för av en styrelse. Vi bordla som planerat punkterna Revisionsberättelse, Budget och Styrelsens ansvarsfrihet till de extrainsata årsmötet som kommer vara om cirka 5 veckor (och som alltså är del 2 :P ).

Här är de som valdes till uppdrag under mandatperioden 07/08:
Jag valdes till kontaktperson och ekonomiansvarig
Dea valdes till kontaktperson och registeravsvarig
Jag, Dea, Nina och Julia valdes till att representera SKUK på DÅM


Ja nu måste jag sjuk som jag är sova litegran.
Syns snart

Wednesday 7 February 2007

The lists are back

Before bed I just realized it was due time for some lists!

Ten Fun Facts about me:

I'm 18 in 27 days!
I've been in a drama group for 10 years.
I've done football, judo, riding, free diving, Isadora Duncan (a form of free styled ballet), jazz/show dance, street funk, and cheer leading.
I'm 5ft 4in tall and have size 5½ in UK shoe sizes.
I can speak about 15 words of Greek
I'm 1/4 Gotläning
I've made ice cream with liquid hydrogen (i think it was hydrogen can't quite remember)
I grew up watching F1 and know way to much about it.
I have 15 candles in my room
I'm a pieces


Ten favorites right now:

Fave drink: Brämhults apelsin juice
Fave film: The Holiday
Fave song: Paradise City
Fave colour: Red
Fave time: In bed
Fave ice cream: Mövenpicks Maple Walnuts
Fave TV show: House
Fave lesson: Social Studies
Fave top: Deep blue tennis shirt
Fave food: My chocolate cereal


Ten dreams:

Drive a F1 car
Sky dive
Stage dive
Own a Ford GT 40
Win a lifetime supply of B&J ice cream
Be knighted by the Queen
Own 3 homes
Be royal
Learn to go to bed on time
Become a billionaire

Back soon in an Internet window near you!

Tuesday 6 February 2007

An new view

Today has in some aspects been a hard, emotional yet interesting day.

I've been feeling a bit blue the last couple of days, just one of those periods. I've had worse and I know it will pass but I can also see that the worst is still to come which is a pain but all the same it'll pass. However this morning I snapped at Rizzo. And you may be wondering (omg i sound like Nedim) why I'm making a big deal out of this. And the truth is it really isn't, i didn't raise my voice , i didn't make a scene and we didn't stop talking.
The big deal is that I've put up this long and I didn't even really get angry, that I've increased and improved my level of patience and self control. That I've learnt to look at things in a different way. I have a different kind of peace in my heart now that I just never had before and that is very exciting.

Now it's late and I really need to sleep but I'll be back tomorrow with more news from sthlm.

Obegripligt men ändå sant

Jag ber inte jag säger, LÄS:
Sweden, A Near Perfect Democracy: Nu håller du käften och lyssnar

Jag mår illa där jag sitter framför laptopen i mitt nymålade tonårsrum. I världens "modernaste" land och läser detta... Och tvingas inse vilken sorts värld det är vi... jag lever i.

Det framkallar även en vis mängd synkiskhet.
Snart 18 år och inte våldtagen än! Jippi! Men de är väl i och för sig mer tur än skicklighet. Sexuella trakasserier finns det väl inte en 11 åring som inte utsatts för, så de kan man ju nästan skita i att ens bli upprörd över längre.

Jag känner hur sorgen och uppgivenheten kryper över mig. Jag är besviken på världen för att de är så här! För att detta inte fixats innan de va min tur. För att jag nu tvingas ta itu med en jäkla skit situation.

Måste det vara så här? Vill någon ha det så här? Jag kan inte alt. vägrar gå med på att NÅGON innerst inne vill ha de så här! Varför är det då så här? Jag vill inte växa upp i den här jävla skitvärlden där så gått som varenda tjej jag känner haft eller har någon form av ätstörning. Där jag och mina polare blir offer för nån form av sjukt makt utnyttjande. Och där polis och rättsväsendet motarbetar varje försök som görs för att få stop på skiten!

Jag vill inte vara ett offer. Jag vill inte att det ska vara sant. Jag vill inte tänka på det.

Men nu är det ju det och jag kan inte glömma.

Och ännu mindre kan jag leva med mig själv om jag genom tystnad väljer att acceptera hur världen ser ut. För även om det är en jävla skitvärld så är det min jävla skitvärld och den ska faan inte få se ut så här!

Monday 5 February 2007

Länge sen sist!

Nu va det en månad och 2 dar sen jag skrev sist och det e ju näst in till pinsammt! Sen dess har ju som tur e en hel del hänt. Jag har bland annat varit på STUH 2007, redigerat klart förra årets årsmötes protokoll, bokat biljetter till england och varit på allhelgonna mässa!

För er icke upplysta så står STUH för STiftsUngdomsHelg. Det är ett mycket trevligt arangemangsom (om jag fattat rätt) är resultatet av ett sammarbetet mellan Graninge stiftsgård, SvenskaKyrkansUngaStockholmsStift och Stockholms Stift. STUH ordnas en gång om året, förraåret opereade jag knäet denna helg så detta va mitt första STUH! Det va väldigt roligt å jag/vi (katarina gänget) träffade en hel del super trevliga människor som vi förhoppningsvis kommerstöta på igen på olicka arangemang!

Sen så detta jädra årsmötes protokoll som jag tog på mig att redigera då de va total katastrof! Men som sagt så e de nu klart och jag fick efterlängtad cred av mina ledar polare. Så nu känns de mycket bättre å på torsda får jag de förhoppningsvis på skrivet!

Jag kan även glat meddela att jag komme vara bort i mitt älskade hemland över påsken för att hälsa på familjen men framförallt Tillan! För er som inte vet är detta min älskade klasskompis som för tillället är å pluggar ett år i Spalding, som e super liten by utan för Nottingham i norra england! De ska bli jätte kul å träffa henne, de va typ helt chockande när jag ringde henne för nån vecka sen å hörde hennes röst för första gången på 5 månader. Nån man ju pratade med varje dag innan hon åkte! De va helt sjukt vi började båda två bara skratta. Hon låter helt annorlunda men samtidigt precis som sig själv, sjukt läskigt!

Men nu måste jag sova så allhelgona mässa får ni höra om imorn!